Liga gradova ove sezone dovela je klubove iz 18 mesta širom Srbije, a time omogućila i mnogo odigranih mečeva. Ekipa TK Đukić ponovo je učestvovala, ali ovaj put u izuzetnom maniru prešavši dug put i to od autsajdera do pobednika.

TK Đukić: prvaci Srbije u seniorko-rekreativnoj Ligi gradova

Organizovano kao takmičenje po grupama, svaki od klubova imao je priliku da odigra 8 mečeva. TK Đukić, startovao je sa tri poraza što je, u tom momentu, rezultiralo pretposlednjim mestom.

Od samog početka šansa za osvajanje prva dva bila je moguća jedino uz pobede na apsolutno svim ostalim. Odlučujući meč, kako bi se prošla grupa, morao je da se završi rezultatom 5:2.

Prošli smo kroz razne faze i kao otpisana ekipa koja je jedva prošla grupnu fazu osvojila najlepši pehar za klub

„Na početku, naši su gubili 5:0 i 6:1, međutim, tokom odlučujućeg meča su uspeli da izbore rezultat 9:6“, priča nam Stojan Đorđević.

Kraj neizvesnosti nije bio tu, čekali smo drugi rezultat – nama je bila potrebna pobeda Smedereva nad Mladenovcem – rezultat 3:2 preokrenuli su u 4:3 i praktično drugi i treći u našoj grupi imali su isti broj bodova – naša veća gem razlika bila je odlučujuća“.

Nakon prolaska u narednu grupu, odigranog četvrtfinala u Pančevu, pobede domaćina u Valjevu u polufinalu Final Foura, na red je došlo finale i to ponovo sa Vrbasom.

U početku smo gubili 7:3, a onda se rezultat izjednačio. Vladimir Subašić zaigrao je kao naš najbolji igrač odnevši pobedu rezultatom 9:6 što nas je učinilo prvacima Srbije.

Turbulentna sezona seniorsko-rekreativne lige gradova je krunisana najvećim peharom. Prošli smo kroz razne faze i kao otpisana ekipa koja je jedva prošla grupnu fazu osvojila najlepši pehar za klub. Želeo bih da se zahvalim celoj ekipi što je izdržala sve poteškoće i što smo pokazali kao jedini tim iz Beograda kako se predstavlja svoj klub Đukić i grad Beograd“, rekao je direktor i trener kluba Petar Đukić.

Osim sjajne igre, timskog druženja i uspeha, ovaj turnir nas je i dodatno pripremio za učešće i organizaciju našeg rekreativnog turnira koji nas očekuje Grand Prix – detalji stižu uskoro. 🙂