Škola tenisa za decu TK Đukic uspešno radi sa decom i takmičarima više od 20 godina.

TK Đukic broji više od 100 polaznika svih uzrasta, od kojih preko 20 takmičara u svim kategorijama.

Koncept rada TK Djukic sa decom i takmicarima je prilagodjen fizickom razvoju deteta, kojim se omogućava da se deca postepeno i pravilno razvijaju u skladu sa uzrastom i sposobnostima.

Posebnu pažnju smo posvetili najmlađim polaznicima i njihovim prvim teniskim koracima. Naš cilj je da se deca pravilno razvijaju kroz tenis, steknu dobru motoriku, tehniku, i što je najvažnije da zavole tenis.

Program škole tenisa

Škola tenisa Đukić praktikuje program svetske teniske federacije ITF , “Stay&Play”

Osnovne teniske korake deca uče u radu u specijalizovanim grupama koje se dele na 4 nivo, u zavisnosti od uzrasta deteta.

Crveni nivo (4-8 god)

⁃     sporije lopte, manji teren i kraći reketi omogućavaju igračima da igraju tenis od prvog časa. Deca će se zabavljati i igrati različite aktivnosti, koje su osmišljenje da razviju njihove motoričke veštine i neguju ljubav prema tenisu.

Narandžasti nivo (8-10 god)

⁃     Inicijacija za tenisere koji su izašli iz “mini tenisa”. Naučiće da igraju preko prave mreže, na skraćenom terenu. Narandžaste loptice su brže od crvenih, tako da će igrači naučiti da se brže kreću po terenu, radiće na taktičkoj igri i unapređivanju tehnike.

Zeleni nivo (9-10 god)

⁃     Deca su spremna da igraju preko celog terena, loptice su 25% sporije od standardnih, što igračima omogućava da se lakše pripreme za naredni nivo. U ovom programu deca uče napredniju tehniku, igru na poene i taktiku, i približavaju se takmičarskom tenisu.

Žuti nivo (10 +)

⁃     takmičarski ili rekreativni program. Deca koja žele da nastave put šampiona, prelaze u akademiju Đukić, gde će se tim stručnih trenera baviti njihovim daljim teniskim razvojem.

⁃     Rekreativni tenis se i dalje odvija u grupama, gde deca nastavljaju svoje tenisko druženje.

Dodatne aktivnosti škole tenisa:

⁃     turniri u svim kategorijama na nivou škole tenisa

⁃     Kampovi na planini u trajanju od 7 dana

⁃     Dnevni kampovi u okviru kluba u trajanju od 5 dana

Za dodatne informacije ili zakazivanje BESPLATNOG treninga, pošaljite email na office@tkdjukic.rs