Pobednici singlova: Schnyder i Dragović

Međunarodni turnir Tempo Company Cup ponovo je učinio da TK Đukić postane mesto susreta mnogih zemalja i glasno pošalje poruku: mi živimo tenis!

Čak i pre nego što je zvanično počeo dinamične kvalifikacije Tempo Company Cup-a najavile su uzbudljiv turnir. Mladi igrači tokom čitave nedelje, od 18. do 24. aprila, imali su priliku da pokažu sjajnu igru, odlučnu borbu i sve ono na čemu su vredno radili.

Tempo Company Cup 2022

Od ove godine – turnir druge kategorije, ponovo je bio pod pokroviteljstvom Tennis Europe, Teniskog saveza Srbije i Teniskog saveza Beograda.

U izuzetnoj konkurenciji, pobednica ženske kategorije singlova postala je Sarina Arwen Schnyder (I) nakon neizvesnog meča sa Polinom Kuzietskovom (II). Odmah za njima, treće mesto podelile su Carla Nedeloni i Carla Vazquez Alcudia (III).

U muškoj kategoriji, i podjednako izuzetnoj konkurenciji, pobedu je odneo Marko Dragović (I). Nažalost, samo finale izostalo je zbog zdravstvenih problema Desmoulins Ricota (II) koji je predao zakazani meč. Treće mesto, podelili su Aleksa Mirković i Ryan Zuberbuehler.

Teniski klub Đukić

Osim singlova, naša publika uživala je i u dinamičnim muškim i ženskim dublovima. Tako su u ženskoj kategoriji pobedu odnele Nehir Dogan i Aleksandra Khomitskaya (I) nad Aninom Durrer i Sarinom Arwen Schnyder (II).

U muškoj kategoriji prvo mesto izborili su Marc Aurele Desmoulins Ricot i Ryan Zuberbuehler (I ) nad Markom Dragovićem i Mihailom Topićem (II).

Treće mesto u dublovima ženske kategorije odnele su Aleksandra Đokić i Gala Ivanović, odnosno Sonia Erika Butuc Cerchez i Anna Orlando (III). Treće mesto u muškoj kategoriji zauzeli su Aleksa Mirković i Uroš Živković, odnosno Hugo Dunn i Pavle Vukosavljević (III).

Veliku zahvalnost za čitav događaj koji je bio na svetskom nivou, dugujemo našim prijateljima.

Kompaniji Tempo Company, Gala vodi, Omnia natura, Oshee, Frikom sladoledima, Toyota Srbija, Family Vit i Top tennis-u.

Razgovaravši sa našim mladim takmičarima, supervizorom Vladimirom Kaićem, kao i sa glavnim trenerom TK Đukić Nenadom Mitićem, zaključili smo da su svi saglasni najpre u jednom. Karakteristično za klub Đukić, vladala je prijateljska atmosfera.

Tempo Company Cup 2022

Svi učesnici, bili su raspoloženi za druženje i opuštanje u rekreativnim aktivnostima koje smo najavljivali. Turnir su napustili sa brojnim novim poznanstvima, ozbiljnim iskustvom, ali i idejom o tome gde se nalazi prostor za lični napredak.

Sigurni smo da će već u narednim turnirima ovi mladi igrači pokazati vredno iskustvo koje su stekli u prethodnoj nedelji. Do sledećeg Tempo Company turnira, naš klub biće otvoren za mnoge druge kampove, intenzivne pripreme i redovne aktivnosti, a sve sa ciljem napretka – još bolje igre i uz još veću sigurnost.