Osam najboljih igrača iz Srbije zaigralo je u okviru mastersa koji se održao u četvrtak 13. oktobra na terenima teniskog kluba Đukić. Namenjen dečacima do 12 godina, ovaj masters predstavio je 8 najboljih od kojih je troje naših.

Samo finale odigrao je Jovan Panić u kojem je osvojio drugo mesto, Konstantin Davidović izborio je peto mesto, a Maksim Davidović osmo.

Naši treneri o igračima

„Jocin turnir još jednom je pokazao konstantno napredovanje koje smo imali prilike da vidimo u poslednjih nekoliko meseci i na drugim turnirima. Došao je do finala izuzetno dominantno. U samom finalu njegova igra je bila podjednako sjajna i hrabra – prvi set je uzeo sa lakoćom. Nakon toga, protivnik je malo promenio taktiku zbog čega se Jovan unervozio i na kraju izgubio svoju igru“, rekao nam je Jovanov trener Miloš Pavlović.

Kako kaže, akcenat u narednom periodu biće na psihičkoj pripremi. Odnosno, na stabilnosti i taktičkim potezima kako bi imao više „oružja“ u svojoj igri i kako bi umeo da prepozna i odgovori nepredviđenim stuacijama na terenu.

Razgovarali smo i sa Nenadom Mitićem, trenerom Konstantina Davidovića. Osim o njegovoj igri, preneo nam je utiske o ostalim igračima iz TK Đukić, kao i o samom turniru.

Iz moje vizure, masters turnir, kao i svi ostali turniri čiji je domaćin bio TK Đukić, održan je na visokom nivou. Bio je to lep teniski praznik, kako za učesnike, tako i za trenere. Roditelji su takođe uživali u veštinama svoje dece. 

Svi naši igrači pružili su uzbudljive i vešte igre. Što se tiče Konstantina Davidovića, imao je jednu značajnu pobedu nadigravši trenutno prvog na listi Teniskog saveza Beograda. Za malo je ispustio prolaz u polufinale, što je svukupno pokazalo njegov napredak. To nam obojici daje energiju da nastavimo rad u dobrom ritmu. Naravno, tu postoji još stvari koje treba unaprediti i doraditi, ali uz dobar i vredan plan, mislim da ćemo uspeti da dođemo do cilja„, rekao je Nenad.

Ujedno, ovaj turnir označio je i kraj letnje sezone.

Izuzetno je zadovoljstvo što se još jedan turnir ovog ranga odigrao u našem klubu. Ovo je bio sjajan način da zaokružimo letnju sezonu koja je bila uspešna i ispunjena različitim aktivnostima, dobrim igračima i igrom koja je, naravno, uvek na prvom mestu.

Sva tri igrača pokazala su različitu, ali dobru igru. Uspesi naših na lokalnom, podjednako kao i svetskom nivou, pokazuju da radimo dobar posao. To je ono što motiviše da nastavimo da gradimo našu priču i održavamo visok nivo tenisa. Nadolazeći turniri u klubu će, siguran sam, to dodatno i potvrditi„, rekao je trener i direktor kluba Petar Đukić.

Zimska sezona u klubu je počela, a sa njom i turniri kojima ćemo biti ponovo biti domaćini. Još jedan uzbudljiv period je pred nama.