Tvoja igra i ti – to je ono što je najvažnije!

Povodom predstojećeg Tempo Company Cup-a, razgovarali smo sa Lunom Vujović – mladom teniserkom teniske akademije Ljubičić o iskustvu koje je ponela sa prošlogodišnjeg turnira. Tom prilikom, kako kaže, savladala je najvažniju lekciju.

Luna Vujović

U kakvom sećanju ti je ostao prošlogodišnji Tempo Company Cup?

Luna Vujović: Bilo mi je mnogo lepo na prošlogodisnjem Tempo Company Cup turniru i u takvom sećanju će mi ostati iako nisam napravila uspeh.

Organizacija i atmosfera je bila kao na profesionalnom ATP ili WTA turniru. Imali smo sve što nam je bilo potrebno u klubu – sudije na svakom turniru, ogromnu publiku, igrače iz svih zemalja, mnogo druženja. 

Osetila sam se kao pravi senior igrač. Bila mi je pružena potpuna pažnja. Osim publike koja nas je podržavala, tu su bili i treneri, čitav tim iz kluba Đukić koji se pobrinuo da se osetimo posebno i naravno moji roditelji… Zbog toga je atmosfera bila prijateljska, svi smo se družili i nisam imala osećaj kao da je takmičenje, sve dok nisam izašla na teren.

Šta bi volela da promeniš, a šta da zadržiš u svojoj igri od prošle godine?

Luna Vujović: Prošle godine sam odigrala jedan od najlošijih mečeva u životu i iskreno ne bih ništa zadržala. Godinu dana pre toga, iako mlađa, postigla sam bolji rezultat. Mislim da je najveći problem bio što nisam razmišljala o sebi i svojoj igri već sam se fokusirala na protivnika i to kako da budem bolja od njega. Zbog toga sam izgubila kontrolu i dozvolila da me dekoncentriše nešto na šta ne mogu da utičem.

Mislim da je najveći problem bio što nisam razmišljala o sebi i svojoj igri već sam se fokusirala na protivnika

Da li je to pomeranje fokusa nešto na čemu si najviše radila u prethodnih godinu dana?

Luna Vujović: Tako je! Mnogo sam razmišljala nakon tog meča i već na sledećem sam primenila ono što sam naučila. Zamislila sam da igram protiv sebe i apsolutno sam mislila na svoju igru, kako ću pobediti sebe, što me je dovelo do odličnog rezultata.

Šta očekuješ od ovogodišnjeg Tempo Company Cup turnira?

Luna Vujović: Nažalost zbog povrede neću moći da učestvujem i jako mi je žao zbog toga. Do poslednjeg trenutka sam se nadala da će mi biti bolje, ali nije. Ipak, radujem se da pratim uživo turnir i to preko interneta jer neću biti u zemlji naredne nedelje. Verujem da će biti podjednako korisno i zanimljivo! Želim svim igračima da nauče iz mog primera i ne prave istu grešku. Zamislite da ste sami na terenu i mislite samo o svojoj igri. To je lekcija koju sam ja naučila na malo teži način.