Internacionalni turnir Aqua Gala Open u organizaciji teniskog kluba Đukić i Tennis Europe, okupio je najbolje igrače i igračice do 14 godina iz celog sveta koji su na terenu pokazali izvanredan talenat i upornost. Kao najbolja iz kategorije devojčica izdvojila se Ena Ilić, a kao najbolji Luca Alexandru Milos.

Dobar tenis i lepo ponašanje na terenu, to je ono što mi prvo pada na pamet kada sumiram utiske sa ovogodišnjeg, ali i svih prethodnih Tennis Europe turnira koje smo organizovali. Takođe, vredna deca koja razumeju važnost ovakvih turnira i koja znaju da je izlazak na teren neophodan„, utisci su direktora TK Đukić Petra Đukića.

Aqua Gala Open
Aqua Gala Open

Osim Ene Ilić koja je osvojila zlatnu medalju, u finalu sa njom igrala je Marija Đukić, dok su se Lana Agbaba i Iva Ivanković plasirale na treće mesto.

U muškoj konkurenciji, Pavle Stojiljković igrao je u finalu sa pobednikom Luca Alexandru Milos, a treće mesto podelili su Georgi Georgiev i Mario Vuković. Paralelno sa singlovima odigrali su se i dublovi, pa su u muškoj kategoriji zlatnu medalju poneli Georgi Georgiev i Vladimir Tzonkov, a u ženskoj Marija Đukić i Ena Ilić. Tokom dodele nagrada najboljima, pridružio nam se i Nikola Ćaćić koji je uručio priznanja najistaknutijim takmičarima iz svih kategorija.

Ovogodišnji turnir činio je i supervizor, licencirani ITF White badge sudija Stefan Čukić. „Organizacija teniskog kluba Đukić je ponovo bila na najvišem mogućem nivou. Igrači su bili fer i sportski korektni, dok su sami mečevi bili zaista uzbudljivi. Mladi talenti su pokazali ovaj sport u najboljem svetlu, toliko da ni povremena kiša nije pokvarila atmosferu i učinak„, rekao nam je Stefan.

Osim velike podrške koju nam je ponovo pružio Tennis Europe, Naši prijatelji us se potrudili da igračima ništa ne zafali – Aqua Gala voda, Teniski Savez Srbije, Teniski Savez Beograda i Kendy ponovo su bili uz nas.

Čestitamo kompletnom organizacionom timu, igračima i našoj podršci van terena!