Od 12. do 18. juna održano je Ekipno prvenstvo Srbije 2021 za seniorke i seniore.

Klubovi koji su prijavili SENIORKE: TC Novak, TK Winner, TA Player Zone, TA Taž, TK Dinamo, TK Dril, TK Fair Play, TA Tipsarević, TK Haron, TK Spartak, kao i TK Đukić.

Klubovi koji su prijavili SENIORE: TK Slavija, TK Crvena Zvezda, TA Taž, TK Spartak, TK Dinamo, TK Dril, TA Player Zone, TA Tipsarević, TK Agrimes, TC Novak, i TK Đukić.

Za TK Đukić igrale su seniorke: Anđelija Marković, Anastasija Alimpić, Noa Galin, Miljana Knežević, Mia Šarčev, Iva Janketić i Ana Stojačić. Treneri: Danijela Vacić Milovanović i Miloš Pavlović.

Dok su tim seniora činili: Marko Topo, Andrej Radojičić, MIroslav Cvjetan, Luka Stojanović, Nikola Kijac, Petar Pjevčević, Vladan Tadić, Skander Mansuri, Petar Đukić, Peđa Krstin (nije igrao), Nikola Ćaćić (nije igrao), Luka Tebul (nije igrao). Treneri: Marko Jokičić i Srđan Stamenković.

Seniori su igrali 5 singl i 2 dubl meča, seniorke 4 singl i 1 dubl meč. Novina za ovu godinu je bodovanje – svi mečevi se boduju za TSS ali i UTR rang listu.

A kako je TK Đukić prošao na Ekipnom?

Devojke su I kolo igrale 12. juna protiv TK Dril koji je pobedio konačnim rezultatom 3:2. Anastasija Alimpić bila je odlučna u singl meču i to je ujedno naša jedina ponuda u singlu. Bravo za istrajnost i odlučnost Ana! Dubl je bio spektakl sam po sebi, zahvaljujući Anđeliji Marković i Ani Stojačić: Gubile smo 6:3 prvi set, i drugi 5:3. Spasile meč loptu a zatim dobile taj drugi set 5:7. Treći smo igrale tiebreak do 10 i opet gubile 9:4. Imale su 5 meč lopti i pobedimo 10:12, napisala je Ana na svom instagram profilu. Bravo devojke

Seniori su uspeli da se plasiraju u polufinale pobedivši TK Slavija 7:0, ali je 17. juna oko 22h njihovo takmičenje zaustavila Crvena Zvezda pobedom 4:3. Čestitamo našim momcima na postignutim rezultatima! #samojako

Ubedljivi šampion ovogodišnjeg Ekipnog prvenstva Srbije je TC Novak. Seniorke su odbranile titulu od prošle godine, dok su seniori do svoje došli bez izgubljenog meča u tri susreta sa rezultatom od 14:0. BRAVO!