Pobednički plasmani u singl i dubl kategoriji Luke Kostića bili su deo najvažnijih junskih dešavanja za naš klub! Na međunarodnom turniru Tennis Europe u Bitolju, sa Lukom je bio i naš Miloš Pavlović, Lukin trener koji mu je pomogao da svoju spremnost održi na najvišem nivou. Baš zbog toga, pitali smo Miloša da nam ukratko prokomentariše ove dve pobede. Naš razgovor pogledajte u nastavku.

Miloš Pavlović i Luka Kostić
Miloš Pavlović i Luka Kostić

Kako ste se ovaj put spremali i da li si primetio Lukin napredak tokom samih priprema?

Miloš Pavlović: Naše pripreme su stvarno bile uobičajene. Ovo je bio jedan u nizu turnira za Luku – naravno, radili smo na nedostacima koje smo primetili na prethodnim turnirima i pokušali smo da sve to korigujemo. Za Luku je u ovom igračkom trenutku jako bilo važno da izlazi na turnire iznova i iznova jer smo pod tim okolnostima najbolje mogli da uočimo šta je to što fali. Srećni smo što smo ovaj put uspeli da to ispravimo i rekao bih da je Luka u tom smislu prevazišao sebe. Baš tamo gde treba – na terenu.

Na nekoliko poslednjih turnira uspevao je da dođe do polufinala i onda se nekako ukoči, u određenom smislu parališe. Ovaj put je ponovo imao neke krizne momente, ali je uspeo da ih prevazidje i odigra kako treba. Na to sam stvarno ponosan

Da li te je ovaj put na samom turniru nečim iznenadio? Kako si zadovoljan njegovom igrom?

Miloš Pavlović: ⁠Vrlo sam zadovoljan. I to ne zbog rezultata koliko zbog toga što je usvojio većinu tehničkih i taktičkih stvari o kojima smo mnogo pričali u prethodnom periodu. Ne mogu da kažem da me je kompletnom igrom nesto specijalno iznenadilo – on je dobar igrač i mi to znamo. I on to zna, zato se zajedno i trudimo. Međutim, možda me je iznenadilo to što je prevazišao tu neku svoju mentalnu barijeru koju sam takođe primetio u poslednje vreme. Na nekoliko poslednjih turnira uspevao je da dođe do polufinala i onda se nekako ukoči, u određenom smislu parališe. Ovaj put je ponovo imao neke krizne momente, ali je uspeo da ih prevazidje i odigra kako treba. Na to sam stvarno ponosan.

Da li si ti ovaj put imao tremu i da li generalno imaš kada se igrači sa kojim treniraš takmiče?

Miloš Pavlović: Pa uvek ima pozitivne treme, i nerviranja tokom meča, ali se naravno trudim da igrač to ne primeti, nego da delujem sto opuštenije i sigurnije.

Svakodnevno učiš svoje igrače. Šta si ti naučio od njih?

Miloš Pavlović: ⁠Definitivno njihova težnja ka napretku i da svaki sledeći put kada izađeš na teren, budeš bolji nego što si bio.

I za kraj, ide letnja sezone, kakve planove klub ima u narednom periodu?

Miloš Pavlović: ⁠Pa planovi ostaju na isto visokom nivou kao i do sada. 🙂 Da se svakom treningu i igraču maksimalno posvetimo i pratimo. Uskoro imamo i pripreme na Zlatiboru, tako da se nadam da će nasi takmičari tu dostiži novi nivo forme, pa da drugi deo sezone protekne, u najmanju ruku, kao i do sad.