Ne baš tako sretno vreme za Juniorsko ekipno prvenstvo Srbije, za devojčice i dečake do 18. godina. Zbog aktuelnih Tennis Europe turnira, naš ni ženski ni muški tim nije bio u punom sastavu.

Anastasija Alipmić, Miljana Knežević i Andrea Noa Galin 1. jula igrale su I kolo protiv Tk Winner i nažalost nisu uspele da se plasiraju dalje. Alimpić/Galin izgubile su u dublu protiv Kovačević A./Konjikušić P. rezultatom 1-6, 4-6. Jedinu pobedu u singlu donela je Andrea Noa pobedivši Đurašić Mariju 6-1, 6-2, dok je Anastasija izgubila od Ana Marije Kovačević 2-6, 2-6, a Miljana od Stanišić Lane 2-6, 2-6.

Kod momaka je situacija tek bila interesantna. Momci su bili nosioci turnira. II kolo bilo je zakazano za 2. jul. Čekamo rezultete I kola, da vidimo protiv koga će igrati. Tk Fair Play pobeđuje Tk Dril rezultatom 3-1. Znači igramo protiv Tk Fair Play II kolo. Ipak ne. Momci iz protivničkog tima odlučuju da predaju meč jer je nekoliko igrača u timu imalo povredu. Ok, znači idemo direktno u polufinale. Super. Ali ipak nismo. Jer na kraju nismo imali dovoljan broj igrača koji su u Beogradu da bi mogli da igraju. Dobra vest – momci će učestvovati na završnom turniru Ekipnog prvenstva!