Ispred Grand Prix organizacionog tima, a u susret poslednjim etapama ovogodišnjeg GP ciklusa, Petar Đukić sumirao je utiske i odgovorio na pitanje zašto je važno imati Tennis event ovakvog ranga.

Približava se kraju ovogodišnji Grand Prix ciklus. Šta možemo da očekujemo 15, 16. i 17. septembra i šta je drugi ciklus učinilo ovako uspešnim?

Petar Đukić: Do sada smo ponovili uspeh u broju igrača i tenisera koji je bio prisutan prošle godine, a okupili smo još onih koji su učestvovali u aktivnostima van terena. Uveli smo mnogo noviteta, pa je sada već Pab kviz 8×8 postao redovna aktivnost otvaranja. Naši prijatelji i učesnici imali su priliku da se takmiče iz različitih oblasti – ovog petka, 15. septembra, tema će biti muzika 90tih, a odmah nakon toga počinje žurka na otvorenom. Tokom turnira sitim nas je održavala ekipa iz Bad Guys burgera koja nam pomaže da naši igrači 12 sati dnevno imaju na raspolaganju burgere u svakom momentu.

Tokom žurke, posebno zbog visokih temperatura koje su bile i tokom dana i tokom noći, društvo iz Pivokratije nas nije ostavilo žednim. Fresh & clean max nam je pomogao da svlačionice i ostali delovi kluba budu čisti što je uvek posebno izazovno kada se turniri održavaju na šljaci. Ventus rosa obezbedili su poklone našim igračima, za sve koji uživaju u aksesoarima za tompuse uz druge sponzore i prijatelje zbog kojih su nagrade za najbolje stvarno vredne. Tokom svih turnira Gala voda je bila na raspolaganju svim igračima, ujedno i naša glavna podrška tokom svih mečeva, oko terena i tokom večeri.

Uz podršku prijatelja kluba, uveli smo i druge aktivnosti kao što je takmičenje u malom fudbalu, stoni tenis – narednog vikenda, 15, 16. i 17. septembra, očekuje nas Pab kviz 8×8, žurka otvaranja, u subotu karaoke, turnir dublova u hali na brzoj podlozi, i u nedelju finale i turnir u malom fudbalu.

Grand Prix
Grand Prix

Da li postoji razlika u odnosu na prošlogodišnji ciklus turnira?

Petar Đukić: Ove godine smo, zahvaljujući iskustvu od prethodne, podigli jedan pravi i jedinstveni regionalni ne samo turnir, već teniski event. Zbog spomenutih aktivnosti i velike podrške, napravili smo događaj koji okuplja ne samo rekreativce već sve ljubitelje tenisa koji mogu da uživaju u dobrom provodu, druženju, dobroj zabavi, sportskim aktivnostima uz vrhunske mečeve rekreativaca i svečanoj dodeli nagrada najboljima.

Zašto je važno imati događaj ovako visokog ranga posvećen rekreativcima?

Petar Đukić: To je prilika da se oni osećaju kao profesionalci. Izgradili smo turnir koji im omogućava da dožive atmosferu profesionalnog tenisa – sudije u stolicama, skupljači loptica, svečana dodela nagrada i pehara.. Ovo je turnir koji je od samog starta zamišljen i realizovan kao ATP turnir.

Grand Prix
Grand Prix

Kako će izgledati završnica?

Petar Đukić: Očekujte gala završnicu, sličnu kao i prošle godine jer ćemo održati završni Masters sačinjen od 8 najboljih igrača, za sada na brzoj podlozi. Na osnovu naših rang listi, pozvaćemo 8 igrača koji će biti nosioci titule najboljih rekreativaca Srbije.

Šta je promenio Tennis event ovakvog ranga?

Petar Đukić: Usudiću se da kažem kako je čitav organizacioni Grand Prix tim učinio da se podigne svest o organizaciji rekreativnih turnira što je podiglo dosadašnje standarde organizacije. Poenta je u čitavom konceptu – da kroz sportske aktivnosti, dobru hranu i piće, dobre mečeve, uz pomoć prijatelja turnira iz različitih industrija napravimo nešto za sve one koji žive istu ideju – da je igrati i živeti tenis jednostavno stvar lepog osećaja. I zato svako može da se pronađe u njoj.

Grand Prix
Grand Prix