Anđelija Marković u prethodnom periodu ostvarila je izuzetan rezultat izborivši finale na ITF turniru u Doboju. Tim povodom, razgovarali smo o njenim utiscima i o tome koliko joj je ovaj rezultat i meč, do samog kraja neizvestan (4:6, 6:4, 4:6), zaista značio. „Shvatila sam da mi je mesto stvarno ovde„, reči su kojima je započela priču o ovom izvanrednom uspehu.

Koliko ti je značio ovaj turnir?

Anđelija: Igranje finala u Doboju mi znači mnogo jer je ovo prvo finale koje sam odigrala na ITF turnirima. Dosta sam se trudila i naporno trenirala u pripremnom periodu za taj turnir, tako da mi je jako drago što se dobro osećam na terenu i mogu da pokažem sve to i na mečevima. Odigrala sam pet dobrih mečeva. Bilo je dosta dobrih igrača na putu do finala. I samo finale bilo je prilično neizvesno, gde sam izgubila u trećem setu. 

Šta si naučila?

Anđelija: Naučila, tačnije shvatila sam, to da se tenis igra glavom i da moraš biti tu u svakom poenu prisutan stopostotno, koncentrisan na baš svaki udarac. Moram da priznam da mi do sada to i nije bilo baš najjasnije, međutim pošto sam to sada osvestila, osećam kako sazrevam na terenu što se tiče mentalnog dela.

Anđelija Marković
Anđelija Marković

Da li si sebe nečim iznenadila?

Anđelija: Iznenadila sam sebe u nekim bitnim momentima mečeva, gde sam ostala smirena i uspevala da okrenem rezultat u svoju korist. Do sada mi je to predstavljalo problem i gubila sam neke mečeve zbog toga. Puno sam na tome radila sa mojim trenerima i drago mi je da  je to sada puno bolje.

Da možeš šta bi promenila?

Anđelija: Naravno, jako bih volela da sam pobedila u finalu, ali mislim da je ovo svakako odličan rezultat, s obzirom na to da skoro nisam odigrala ovako dobar turnir i pet jako dobrih mečeva. Moje držanje tokom čitavog trajanja turnira, pokazalo mi je da je meni stvarno mesto ovde i da mogu. To što sam izgubila u finalu je samo još jedan stepenik koji ukazuje šta mogu bolje da radim na dalje što se tiče mog svakodnevnog života, da uvidim možda i neke greške i nepravilnosti ili manjak nečega, ali to će se sve vremenom rešiti jer znam da sam na dobrom putu.

Anđelija Marković
Anđelija Marković

Tim povodom, šta su tvoji dalji planovi?

Anđelija: Očekuje me novi turnir u Sarajevu posle kog planiram da napravim pauzu od nedelju dana, s obzirom na to da mi je to treći turnir za redom. Nakon toga ću verovatno sa klubom otići na pripreme na Zlatibor nedelju dana, a onda imamo u planu da Avgust bude mesec turnira.